Ivan Groenheijde is een gedreven award-winnende regisseur die op jongere leeftijd besloot om zijn filmideeën op papier te schrijven om deze in de toekomst te kunnen verfilmen. 

Met zijn enorme interesse in mysterie, misdaad en gedrag besluit hij zich te verdiepen in de opleidingen "Criminologie" en "Psychologie" om deze kennis te kunnen verwerken in zijn films. 

In 2016 maakt hij de stap om zijn filmidee “Wraak” te ontwikkelen. Naast het afronden van zijn studie "Social Work” begint hij zelfstandig met het schrijven van het script. 

In 2017 begint hij met het casten van acteurs en gaat hij op zoek naar productiehuizen om zijn film te kunnen verkopen. Na veel afwijzingen besluit hij om een crowdfundactie op te zetten en behaalt in minder dan 18 dagen € 6000 om zijn speelfilm te kunnen realiseren. 

In mei 2018 begint hij met de filmopnames en rond deze productie na 5 dagen succesvol af.  Op 24 november 2018 vertoond hij de 40 minuten durende speelfilm “Wraak” aan zijn crew, vrienden en familie in “Kino Rotterdam”

Al snel stuurt hij zijn speelfilm op naar diverse filmfestivals. Door een ongelukkige speeltijd valt de film buiten de korte film en feature film categorie. Met trots besluit hij de film niet aan te passen om binnen deze selectie te vallen maar neemt dit mee voor zijn vervolgprojecten.  

Begin augustus 2019 wint hij 2 awards voor “Best Crime Short” & “Best Thriller Short”. De speelfilm wordt hierna ook voor enkele weken vertoond in “Los Angeles”. Vanaf dat moment is hij ervan overtuigd dat hij zijn werkzaamheden als regisseur moet doorzetten. 

Hij begint met het schrijven aan zijn tweede film “Lisa” en werkt samen met leerlingen van de basisschool Het Tangram die een rol vertolken.

Na het afronden van de film wordt deze vertoond in “Vue Cinemas” en ontvangt positieve reacties. 

In 2019 gaat hij ook samenwerking aan met scenarist Elske Andeweg om de miniserie “Façades” te ontwikkelen. Samen werken zij tot in de late uren aan het verhaallijn en blijven zichzelf uitdagen om tot het uiterste te gaan. 

In 2020 werkt hij aan de film “De redding” en zal als zijn voorganger ook worden vertoond in “Vue Cinemas”

 

Naast het regisseren is Ivan ook werkzaam als acteur. Momenteel is hij aan het draaien voor Brugklas seizoen 11 (NPO Zapp) en de bioscoopfilm Candy & Bonita (script en regie: Nienke Römer).

 

Voor zijn acteursportfolio kunt u deze website bezoeken.